Martina Sáblíková zatím trénuje pouze na suchu, na led se chystá až v říjnu

Dvojnásobná olympiská vítězka z Vancouveru, rychlobruslařka Martina Sáblíková, vstupuje do nové sezóny, Jejím vrcholem bude mistrovství světa v kanadském Calgary, stejně tak jako evropský šampionát v italském městě Collalbo.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zlatá olympijská rychlobruslařka Martina Sáblíková

Zlatá olympijská rychlobruslařka Martina Sáblíková | Foto: Tomáš Adamec

Kromě závodů na největších šampionátech mají ve sportovním kalendáři Martiny Sáblíkové své pevné místo pochopitelně také závody Světového poháru a mistrovství světa na jednotlivých tratích. A jaké bylo přípravné období?

„Příprava probíhala prakticky úplně stejně, i když musím říct, že co nás hodně ovlivňovalo, bylo počasí. Zdálo se mi, že pršelo více než kdy jindy. Ale jinak to myslím proběhlo úplně v pohodě, žádná změna,“ uvedla Martina Sáblíková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Martina Sáblíková zatím trénuje pouze na suchu, na led se chystá až v říjnu

Jedna změna by se přeci jen našla. Na led třiadvacetiletá závodnice Novis Teamu vyjede poprvé až v polovině října, o dva měsíce později, než před rokem.

„Vzhledem k posezónnímu shonu akcí tam samozřejmě tréninkové manko bylo. Trenér zvažoval možnost, jestli jet na led nebo nejet na led a věnovat se letní přípravě. Zvolil letní přípravu. Tréninkové manko tam bylo a já věřím, že jsme ho dohonili. Ale to se uvidí až na ledě,“ prohlásila největší hvězda světového rychlobruslení na dlouhých tratích.

Na ledě bude vítězka ankety O nejlepšího sportovce České republiky za rok 2009 určitě pod velkým tlakem. S ohledem na výsledky z uplynulé sezóny fanoušci očekávají také tentokrát atak medailových příček.

„Před prvním Světovým pohárem se na mě každý bude možná dívat trochu jinak, možná ne. Protože ty výsledky se jezdí stabilně asi tři roky, takže uvidíme. Ale já myslím, že to bude v pohodě,“ konstatovala Martina Sáblíková.

V pohodě pak rodačka z Nového Města na Moravě zvládla na tiskové konferenci roli modelky. Prezentovala nové sportovní oblečení. „Modeling bych asi dělat nemohla, ale bylo to docela zajímavé a jsem ráda, že jsem si to mohla vyzkoušet

Ovšem zpátky k závodění. Kromě soupeřek se Martina bude muset vypořádat se změnou pravidel.

„Určitě budu muset trošičku pozměnit techniku, protože se nesmí přejíždět lajny, které jsou na dráze, takže pro mě to bude trošku těžší. Ale já věřím, že za ten měsíc, co mi bude zbývat od prvního vstupu na led do Světového poháru, že to snad natrénujeme,“ doufá Martina Sáblíková.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme