Kauzu Českého domu v Moskvě opět projedná soud

Možný nevýhodný pronájem Českého domu v Moskvě se dnes znovu vrací před soud. V odvolacím jednání se jím totiž bude zabývat Vrchní soud v Praze. Obžaloba za nevýhodný pronájem viní bývalého generálního sekretáře ministerstva zahraničí Karla Srbu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ústavní soud. Ilustrační foto.

Ústavní soud. Ilustrační foto. | Foto: Tomáš Adamec

Pražský městský soud už dvakrát v minulosti Karla Srbu osvobodil, stejně jako další dva dřívější zaměstnance ministerstva - šéfa akciové společnosti Hotel český dům Stanislava Breie a hlavního účetního moskevského komplexu Miroslava Karla. Státní zástupce se ale odvolal.

Podle žalobce měli muži pronájmem objektu způsobit státu škodu přesahující 26 milionů korun. Dopustit se měli zneužívání informací v obchodním styku a porušování povinností při správě cizího majetku.

Teď se čeká na slovo vrchního soudu. Na začátku září vedle toho Karel Srba po osmi letech opustil vězení, kde si odpykával trest za přípravu vraždy novinářky Sabiny Slonkové.

Veronika Malá Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme