Rozvodněné řeky na východě Čech už klesly pod třetí stupeň

Situace na českých řekách se bude dál zklidňovat. Hladiny už většinou klesají. Třetí stupeň povodňové aktivity platí jen na řece Cidlině v Sánech na Nymbursku. Stoupá ještě také hladina Labe. Další výrazné srážky už meteorologové neočekávají.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozvodněná Cidlina v okolí Nového Bydžova

Rozvodněná Cidlina v okolí Nového Bydžova | Zdroj: ČTK

Na východě Čech včera Cidlina a Dědina ještě hrozily třetím stupněm povodňové aktivity, nyní se už ale pomalu vracejí do svých koryt. V Královéhradeckém kraji škody nenapáchaly.

Přehrát

00:00 / 00:00

Hladiny východočeských řek sleduje reportér Martin Pařízek

Hladinu Dědiny například po celý den sledovali lidé v Třebechovicích pod Orebem: „Od rána jsme monitorovali stav řeky Dědiny, a v případě, že dojde k dalším srážkám, budeme i dnešního dne tento stav monitorovat,“ říká za třebechovické hasiče Ladislav Kudivejs.

Podle vodohospodářů je teď povodí nasycené vodou a řeky budou reagovat i na menší množství srážek. Potvrzuje to dispečer Povodí Labe Pavel Jansa:

„Srážky, co se týče nejbližších dnů, jsou očekávány poměrně nízké. Když využijeme informací Českého hydrometeorologického ústavu, tak jsou to srážky 0 až 5 milimetrů. Ty by průtoky na vodních tocích neměly nějakým zásadním způsobem ovlivnit.“

Martin Pařízek, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme