Výběrová řízení ve Znojmě bude kontrolovat celá rada

Znojemská radnice zrušila většinu výběrových řízení. Je to kvůli zadržení tajemníka Vladimíra Krejčíře, který je obviněný z korupce. Všechna výběrová řízení tak proběhnou znovu. Podle znojemského starosty Petra Nezvedy je teď bude kontrolovat celá rada.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ze znojemského úřadu si kriminalisté dopoledne odvezli pytel písemných materiálů.

Ze znojemského úřadu si kriminalisté dopoledne odvezli pytel písemných materiálů. | Zdroj: ČTK

„Některá výběrová řízení, která jsou v běhu, rada rozhodla nerušit s ohledem na to, že se jedná o věci, které jsou částečně financovány z dotací a jejich zrušení by mohlo způsobit ohrožení dotací,“ řekl Nezveda.

„Ale i u těchto výběrových řízení přijala tento princip. To znamená, že komise pro otevírání obálek bude celá rada doplněná o předsedu kontrolního výboru, stejně tak hodnotící komise,“ doplnil znojemský starosta.

Kvůli kauze se také zřejmě sejdou znojemští zastupitelé na mimořádném jednání. Svolání mimořádného zasedání požadovala opozice už na tento týden, starosta Petr Nezveda to ale zatím neudělal. Popírá, že to souvisí s tím, že právě on Krejčíře na radnici přivedl.

Mimořádná schůze

„Pan tajemník prošel před třemi lety standardním výběrovým řízením. Vnímám to, že je čtrnáct dní před volbami. Zdůrazňuji, že nikdo z volených zastupitelů, z uvolněných funkcionářů radnice není policií vyšetřován. Vyšetřován je pouze pan tajemník. To je na tom, myslím si, velmi důležité. Nicméně se nebráním tomu ještě do voleb zastupitelstvo svolat, ale chci počkat na schůzku představitelů politických subjektů v zastupitelstvu,“ řekl Nezveda.

Tajemníka úřadu Krejčíře viní policie z korupce. V kauze je stíháno celkem pět lidí, z toho čtyři na svobodě. Ve vazbě tak skončil jeden z pětice, kterého policie obviňuje ze zneužití pravomoci úřední osoby.

Policie provedla na znojemské radnici a v několika firmách zátah minulý čtvrtek. Zadržela dokumenty a zahájila vyšetřování. Obviněnými jsou nejspíš čtyři zástupci stavebních firem, kteří měli poskytnout úplatek za získání veřejné zakázky tajemníkovi radnice.

Ivan Holas, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme