V Polsku se bude vyučovat výroba počítačových her

V Polsku vnikne zcela ojedinělý studijní obor pro výrobce počítačových her. Zásluhu na tom má úspěšnost polských firem, které hry prodávají do světa. Chybí jim ale dostatek odborníků.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Práce s počítačovou myší

Práce s počítačovou myší | Foto: Comstock Images

Celkem čtyři polské vysoké školy spojily své síly a společně otevřou nový studijní směr - vytváření a zpracování počítačových her.

Každá škola přitom bude mít jiné zaměření. Někde se budou studenti učit hry programovat, jinde se budou věnovat propagaci a marketingu a náplní další školy bude grafika a design her.

Půjde o vůbec první podobný projekt v Polsku a také střední a východní Evropě. Autoři nápadu doufají, že o studium budou mít zájem mladí lidé ze zahraničí. Reagují také na poptávku polských firem, které se na výrobu a prodej her pro počítače specializují a chybí jim experti.

Zatím není jasné, pro kolik lidí se nový obor otevře. Už teď je ale o něj mezi mladými lidmi obrovský zájem.

Petr Vavrouška, Martin Hromádka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme