V Boskovicích chystají vyhlášku proti flamendrům

Flamendrům v poklidných jihomoravských Boskovicích zřejmě brzy odzvoní. Tamní zastupitelé se totiž chystají schválit vyhlášku, která umožní radním omezit otevírací dobu restaurací nebo diskoték. Od srpna tak postačí, aby se na radnici sešly tři stížnosti na hluk v konkrétní provozovně, a bude muset zavírat i o víkendech v deset hodin večer.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pivo

Pivo | Foto: Jan Rosenauer

Večery před pracovními dny by takový podnik měl otevřeno do 22 hodin, v pátek a sobotu pak o hodinu déle. "Musí přijít minimálně tři stížnosti na tu provozovnu a pokud se ukáže, že jsou odůvodněné, tak potom může dojít k tomu, že se bude postupovat podle této vyhlášky," říká místostarostka Boskovic Jaromíra Vítková.

Vyhlášku, která má platit na celém území města, ale musí teprve schválit zastupitelstvo. Už teď ale podle Vítkové vyvolává rozporné reakce. "Je to obtížné; jedná se jednak o podnikatele, aby nebyli poškozeni, ale na druhé straně také občané si ten klid zaslouží."

Marika Táborská, Michal Záboj Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme