ČVUT otevřelo první univerzitní školku v Česku

Dopoledne se otevřela první univerzitní školka v Česku. Patří k Českému vysokému učení technickému, pojme padesát dětí a nese názve Lvíčata. Nová školka se nachází se přímo v campusu v pražských Dejvicích.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

České vysoké učení technické v Praze

České vysoké učení technické v Praze | Foto: Tomáš Adamec

„O mateřské školy je veliká nouze a my potřebujeme, aby se mladé vědkyně vrátily zpátky do své profese na vysokou školu a aby studentky nebyly omezeny tím, že jsou na mateřské a mohly studovat,“ vysvětlila ředitelka Martina Hovorková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Novou univerzitní školku v Ranním interview představila její ředitelka Martina Hovorková.

Počet dětí ve třídě bude podle ředitelka nižší, než je běžné v ostatních školkách. Zároveň budou dovednosti dětí rozvíjeny speciálními programy. „Mimo to, co je běžné v ostatních mateřských školkách, se chceme více věnovat rozumovým schopnostem dětí, budeme je více rozvíjet NTC metodou ve spolupráci s Menzou ČR,“ dodává Hovorková.

Rodiče se ale nemusí bát, že by jejich děti byly ve školce zatěžovány. Školka připravuje i klasické programy a kroužky. „Chceme dělat i ostatní věci jako běžné školy, třeba program zdravá abeceda, který u dětí podporuje zdravý životní styl, aby se naučily, jak se mají chovat,“ tvrdí ředitelka Hovorková.

Tento rok je školné zdarma, protože celý projekt dotuje Evropská unie ze svých rozvojových projektů. Od příštího roku se školné už bude platit. Podle ředitelky ale bude nižší než v jiných soukromých školkách, jelikož se jedná o firemní školu.

Nikola Bojčev, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme