Zimní pneumatiky budou nařízené možná v celé republice

V Jihlavě se ministr dopravy Bárta shodl s představiteli kraje na požadavku na zimním obutí aut. Zimní pneumatiky nejspíš budou muset mít řidiči po celé Vysočině nebo dokonce celé republice.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kamionová doprava

Kamionová doprava | Foto: Tomáš Adamec

Šlo o zásadní požadavek jednání na Vysočině. Kraj se snaží přesvědčit ministra, aby toto nařízení, jezdit v zimním období se zimními pneumatikami po celém kraji a nejlépe celoplošně po republice, platilo. Na Vysočině totiž řidiči sjíždějí z úseků s povinností zimních pneumatik a ucpávají místní komunikace.

Ministr dopravy Vít Bárta slíbil, že se tímto návrhem bude zabývat a vypadá to, že nakonec půjde o celoplošnou působnost tohoto nařízení.

Dalším výsledkem dnešního jednání byla dohoda o ustanovení pracovní skupiny, která vzniká v každém kraji a bude v příštím týdnu předkládat tzv. superkoncepci, tedy nejdůležitější stavby a opravy v daném kraji. Na Vysočině je zatím přislíbena dostavba mostu přes dálniční přivaděč u průmyslové zóny v Jihlavě.

U velmi palčivé otázky souvislé opravy dálnice D1 počítá vláda s penězi soukromých investorů, ale termíny zahájení staveb jsou zatím zcela nejisté.

Václav Rojík, Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme