Pražané mohou s odborníky diskutovat o drogách

Pražané se mohou vyjádřit k drogové problematice ve svém sousedství. V Obecním domě se mezi 14. a 16. hodinou uskuteční diskuse pro širokou veřejnost. Zúčastní se jí i přední představitelé pražského politického života a protidrogoví organizátoři městských částí. Akce je součástí mezinárodní konference na téma Městská a regionální protidrogová politika v éře globalizace.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

drogy, narkoman, jehla

drogy, narkoman, jehla | Foto: Free Stock Photos

Účastníci zemí Evropské unie se během ní pokusili najít společnou řeč mezi odbornou a laickou veřejností. Zároveň si vzájemně předávali rady, jak se s drogovou problematikou vypořádat.

Cenné zkušenosti přivezla do Prahy i protidrogová koordinátorka města Berlín Christine Koehler.

„Je nezbytné mít databázi a všechna fakta, která se problému dotýkají. Pak si musíte ujasnit, jaké vhodné řešení situace, nebo jakou vhodnou cestou byste se měli ubírat. Zároveň je o všem důležité informovat veřejnost,“ řekla.

Dodala, že lidé musejí mít informace o tom, co se v jejich městě děje a jakým způsobem chce město záležitost řešit. A dobře promyšlené musejí být i plány, jak s protidrogovou politikou pokračovat do budoucna.

Monika Horská, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme