Prezidenta Obamu opouští šéf poradců Rahm Emanuel

V Bílém domě dochází ke střídání na klíčovém postu. Šéf poradců prezidenta Obamy Rahm Emanuel odchází a bude kandidovat na starostu Chicaga. Právě on byl pro mnoho politiků ztělesněním energického až nelítostného postupu americké vlády v první polovině Obamova volebního období.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rahm Emanuel se loučí v Bílém domě s prezidentem Obamou.jpg

Rahm Emanuel se loučí v Bílém domě s prezidentem Obamou.jpg | Zdroj: ČTK

Příznivci mluví o jeho soustředěném tahu na branku při prosazování prezidentových rozhodnutí. Odpůrci o bezohledném ctižádostivci se sklonem k vulgaritě, který vždy prosazuje svou.

Přehrát

00:00 / 00:00

USA-bílý dům-poradce-odešel-delší.mp3

Prezident Obama mluvil při rozlučce v Bílém domě o tom, že by se jeho vládě bez Rahma Emanuela nepodařilo prosadit to, co prosadila. Ať už to byl ekonomický stimulační balík za stovky miliard dolarů, nebo zdravotnická reforma, která se většině Američanů nelíbí.

Sám Rahm Emanuel řekl, že se cítí nabitý energií před bojem o místo chicagského starosty. Ve Washingtonu si nepochybně nejeden z jeho soupeřů oddychne, že si ji bude vybíjet někde jinde, než v Bílém domě.

Vít Pohanka, Michaela Vydrová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme