Přilehlý park zámku Kačina bude patřit koním

Zámek Kačina u Kutné Hory bude patřit především příznivcům koňské krásy. Postarají se o to tradiční zámecké jezdecké slavnosti. Hlavní program tentokrát nenajde v zámeckých expozicích, ale především v přilehlém parku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soutěž OD BRÁNY K BRÁNĚ - Zámek Kačina

Soutěž OD BRÁNY K BRÁNĚ - Zámek Kačina

Těšit se můžete na Hubertovu jízdu, která udělá symbolickou tečku za letošní jezdeckou sezónou. Její princip je jednak ve zdolávání a přeskoku některých překážek, ale i v závěrečném známém honu na lišku. Program zámeckých slavností toho ale nabídne mnohem víc – třeba ukázky jezdeckého umění

Pokud raději zvolíte program připravený v zámeckých expozicích, tak i v tomto případě byste měli odjet s novými zážitky. Zcela určitě vás expozice zasvětí do historie rodu Chotků - někdejších majitelů zámku. Teprve od jara je na Kačině k vidění výstava, která mapuje každodenní život obyvatel českého a moravského venkova od pravěku až do současnosti.

„Dozvíte se, kde bydleli, jak se proměňovaly vesnice, jak se obyvatelé odívali,“ říká ředitel Muzea českého venkova Pavel Novák.

Brány zámku budou otevřené od deseti hodin do půl páté odpoledne.

Michal Trnka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme