František Černý získal 'Cenu za sjednocení Německa'

Přesně před dvaceti lety zanikla Německá demokratická republika a vzniklo jediné Německo. V Brémách, které nyní předsedají spolkové radě a ujaly se proto role hostitele velkolepých oslav, si významný den německých novodobých dějin připomene prezident Wullf a kancléřka Merkelová.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Angela Merkelová

Angela Merkelová | Foto: The Council of the European Union

Už po deváté byly při této příležitosti rozdány ceny sjednocení. V kategorii aktéři sjednocování si ji odnesl bývalý český velvyslanec v Německu František Černý. Spolková centrála pro politické vzdělávání ocenila jeho dlouholetý přínos ke sbližování východu se západem.

S velkým napětím se očekává projev nového prezidenta Wullfa, který má podle německých médií jedinečnou šanci zapsat se do historie. Pozdrav se obyvatelé sjednoceného Německa dočkají i z mezinárodní vesmírné stanice.

Klára Stejskalová, Karel Smetana, David Hartmann Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme