Český rekord v bubnování pomůže dětem v Africe

Bubnováním můžete pomoci africkým dětem. Právě tento týden totiž vrcholí 7. ročník sbírky "Postavme školu v Africe", kterou pořádá Člověk v tísni společně s českými skauty.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Africké děti ve školních uniformách

Africké děti ve školních uniformách | Foto: Zuzana Gálová

Přímo v centru Prahy na náměstí Míru se organizátoři pokoušeli vytvořit světový rekord v počtu lidí bubnujících současně na jednom místě. Rekord se podařil, nikoli světový, ale alespoň český. 106 lidí bubnovalo na své vlastní tělo a rekord uznal komisař z pelhřimovské agentury Dobrý den.

Přehrát

00:00 / 00:00

Reportér Zbyněk Zykmund o bubnování pro africké děti

Postavme školu v Africe

Projekt Postavme školu v Africe je veřejná sbírka pořádaná společností Člověk v tísni a českými skauty a je zaměřená na stavbu škol a podporu vzdělávání v Etiopii. Negramotnost v Etiopii dosahuje podle údajů OSN víc než 60 procent a mnoho dětí se stále učí v různých chatrčích, kde se v jedné třídě mačká třeba i 100 žáků.

Organizace Člověk v tísni působí v Etiopii od roku 2003. Postavila tam už 13 nových škol. Člověk v tísni v Etiopii realizuje i projekty zaměřené na prevenci dětské práce a obchodování s dětmi.

Možností přispět je několik. Kdo je trochu exhibicionista, tak může natočit originální bubenické video, zveřejnit ho na YouTube a odkaz dát na stránky www.skolavafrice.cz.

Za nejlepší bubenická videa dá potom hlavní sponzor celého projektu do sbírky Postavme školu v Africe 500 korun.

Tradičnějším způsobem můžete tento týden přispět v hotovosti do kasiček skautů ve víc než 50 městech po celé České republice anebo můžete zaslat dárcovskou sms ve tvaru DMS AFRIKA na telefonní číslo 87777.

Milan Kopp, Zbyněk Zykmund Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme