Bývalý zástupce odvolaného moskevského starosty čelí obvinění z korupce

Ruské úřady obvinily z korupce bývalého zástupce odvolaného moskevského starosty Jurije Lužkova. Vyšetřovatelé viní Alexandra Rjabinina z přijetí úplatku. Prezident Dmitrij Medvěděv sesadil šéfa moskevské radnice minulý týden po týdnech vyostřeného konfliktu. Jako důvod uvedl ztrátu důvěry.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rudé náměstí v Moskvě

Rudé náměstí v Moskvě | Foto: licence Creative Commons Attribution 2.0, Azov

Spojence sesazeného primátora Alexandra Rjabinina vyšetřují úřady už od letošního března. Sám Rjabinin rezignoval na funkci zástupce starosty den po Lužkovovu odvolání. Pokud mu vyšetřovatelé prokáží, že přijal úplatek, hrozí mu vězení ve výši od sedmi do deseti let a pokuta milión rublů.

Rjabinin vedl kontrolní výbor města, v němž rozhodoval o všech investičních programech v ruské metropoli. Podle jedné z verzí měl jednapadesátiletý úředník přijmout od prostředníka byt v centru Moskvy za to, že pomohl jedné z firem ke stavebnímu povolení.

Tisková služba moskevského zastupitelstva označila Alexandra Rjabinina za člověka vysokých morálních a etických zásad. Podporu svému bývalému zástupci vyslovil i sesazený Jurij Lužkov.

Lenka Kabrhelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme