Slovenská vláda chce šetřit na veřejnoprávních médiích

Slovenská vláda dnes dostane na stůl návrh státního rozpočtu na příští rok. Ministr financí připravil úspornou kúru prakticky pro každého. S obavami se na státní rozpočet dívají i veřejnoprávní média.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Televizor

Televizor | Foto: Filip Rožánek

Slovenská televize i Slovenský rozhlas dostanou od státu méně než letos. Navíc chce vláda v budoucnu zrušit koncesionářské poplatky, které tvoří asi tři čtvrtiny příjmů veřejnoprávních médií. Hlavně Slovenská televize má pověst molocha, který spolkne jakékoli množství peněz, a proto je zralá na ozdravnou kúru.

V poslední době se spekulovalo o tom, že televize stojí před krachem a že například plánuje sloučit první a druhý vysílací kanál. Ředitel televize dokonce vystoupil ve večerních zprávách a ve zvláštním vstupu celé čtyři minuty uklidňoval diváky, že veřejnoprávní STV nezkrachuje.

Vojtěch Berger, Václav Rojík Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme