Ozbrojenci zaútočili v Pákistánu na další zásobovací konvoj NATO

Povstalci v Pákistánu znovu zaútočili na zásobovací konvoj pro Severoatlantickou alianci, která bojuje s radikálními islamisty v sousedním Afghánistánu. Útočníci údajně zapálili nejméně deset cisteren s palivem mířících do Afghánistánu. O život při tom přišel jeden člověk.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Neznámí útočníci napadli v Pákistánu konvoj cisteren NATO

Neznámí útočníci napadli v Pákistánu konvoj cisteren NATO | Zdroj: ČTK

Konvoj se ocitl pod palbou čtrnácti ozbrojenců na motelovém parkovišti nedaleko jihopákistánské Kvéty. Útočníkům se údajně podařilo zabít řidiče jednoho kamionu a zničit nejméně pět vozidel.

Minulý týden zapálili povstalci na jiném místě kolem tří desítek cisteren s palivem pro afghánskou misi NATO. Podobné incidenty se opakují od chvíle, kdy Pákistán uzavřel pro tyto konvoje hlavní trasu, kterou proudila pro Alianci do Afghánistánu podstatná část zásob.

K dočasnému uzavření důležitého hraničního přechodu přistoupil Islámábád poté, co vrtulníky NATO vletěly z Afghánistánu na pákistánské území a omylem tam zabily několik vojáků.

Igor Maňour, Jan Prokeš Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme