Designbloku se účastní více českých firem než loni

V Praze začal Designblok, což je každoroční podzimní mezinárodní přehlídka novinek z oblasti designu nábytku, bytových doplňků, módy a životního stylu. Na čtyřiceti místech v Praze jsou k vidění designové kousky, celé výstavy, módní přehlídky a ke slyšení přednášky.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Papelote

Papelote | Foto: Tisková zpráva

„Mám radost z toho, že na Designbloku vystavuje čím dál tím víc českých firem, které připravily novinky ve spolupráci s českými designéry,“ podotkla kurátorka přehlídky Jana Zielinski. České firmy si podle ní uvědomily, že pokud chtějí konkurovat zahraničním značkám v oblasti designu, tak je zapotřebí s kvalitními designéry.

Přehrát

00:00 / 00:00

Kurátorka přehlídky Jana Zielinski ve Světě o deváté.

K úzké spolupráci podle ní došlo i díky ekonomické krizi. „V řadě velkých českých továren, zejména mimopražských, byl marketing, ačkoli se to nezdá, ještě před několika málo lety poměrně neznámý pojem. Nyní se situace začíná měnit,“ řekla.

Kromě toho ale budou moci lidé vidět na výstavě také přímo věci od designérů. Ne všechny věci se ale na výstavu dostanou. „My přijímáme zhruba padesát procent projektů, které se na Designblok přihlásí. Proto mám radost, že letos uspělo i dvacet českých firem, které se tam dostaly,“ poznamenala Zielinski.

Karolína Koubová, Alice Kottová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme