V ČR zřejmě přibude loterií. Na trh vstupuje další společnost

V Česku bude zřejmě už brzy prolomen jeden letitý monopol. V byznysu, jehož sociální dopady jsou v řadě případů ničivé, ale který vynáší miliardové zisky - na poli sázkových her.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Herna (ilustrační foto)

Herna (ilustrační foto) | Foto: Marián Vojtek

Jak píší dnešní Hospodářské noviny, společnost Sazka přijde o fakticky výsadní postavení, které měla - se svou Sportkou - celá desetiletí v oblasti číselných loterií.

Konkurenční Fortuna podepsala se zahraničním partnerem dohodu, na jejímž základě chce vytvořit vlastní síť sázkových terminálů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Oživení českého loterijního trhu. Více předseda představenstva a generální ředitel Fortuny Jiří Bunda a mluvčí Sazky Zdeněk Zikmund.

„V současné době máme na stole tři základní loterijní produkty. Jackpotové hry, stírací losy a rychlohry, které se nazývají Keno. Prvním krokem byl podpis smlouvy se společností Intralot, která by nám měla dodat know-how a technologii k provozování zmíněné loterie,“ uvedl v Ozvěnách dne předseda představenstva a generální ředitel Fortuny Jiří Bunda a dodal:

„Fortuna dodává známý brand, znalost ČR a detailového prodeje, nicméně určitě využijeme zahraniční zkušenosti. Právě proto jsme se spojili se společností, která provozuje loterii ve více než padesáti zemích světa.“

Podle Bundy jde jeho společnosti hlavně o to, aby poskytovala jiné a zajímavější loterijní spektrum než hlavní konkurent na českém tru, kterým je Sazka.

„Je třeba nabídnout nové produkty, oslovit nové hráče a vlastně tak vytvářet nový trh. Na českém trhu chceme v loteriích zaujmout zhruba dvacet procent.


Sazka vsadí na tradici

Otázkou zůstává, jak na nastalou situaci zareaguje Sazka. Mluvčí Zdeněk Zikmund tvrdí, že plány konkurence nechávají tuto firmu klidnou:

„Bereme to jako fakt, s kterým jsme počítali a dlouhodobě jsme se na něj připravovali, obzvláště poté, co konkurence začala mluvit o prodeji společnosti a o vstupu na burzu. V ČR neexistuje v loteriích monopol. Licenci může dostat každý, kdo splní určité podmínky,“ řekl Zikmund a dodal:

„V reakci budeme sázet na tradici a sílu značek jako Sportka nebo Šťastných deset, respektive na kompletní portfolio produktů, které poskytujeme a neustále rozvíjíme. Máme v záloze i nové projekty.

Lukáš Vincourek, Jan Bumba Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme