Izraeli prý hrozí vyloučení z evropského fotbalu kvůli šikanování Palestinců

Izraelské fotbalové kluby by se mohly rozloučit s účastí v evropských soutěžích. Podle blízkovýchodního tisku tím pohrozil šéf asociace evropského fotbalu UEFA Michel Platini. Důvodem je skutečnost, že Izrael často brání v cestování palestinským fotbalistům, kteří se tak nemohou dostat na tréninky i na zápasy.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Stát Izrael

Stát Izrael | Foto: Emanuel Macoun

Michel Platini nedávno jednal s palestinskými fotbalovými představiteli. Podle arabského tisku přitom slíbil, že se bude na půdě UEFA velmi zasazovat, aby Izrael přestal Palestincům bránit v jejich sportovní činnosti.

Platini prý řekl, že když byl asijský Izrael přijat do evropského fotbalu, musí také dodržovat jeho regule. Jinak mu prý hrozí důsledky, včetně vyřazení z evropských soutěží.

O roztržce informuje také izraelský deník Ha'arec. Problémy palestinských sportovců podle něj kritizuje i prezident Mezinárodního olympijského výboru Jacques Rogge, který je na návštěvě regionu.

Izraelská armáda a tajné služby restrikce vysvětlují bezpečnostními důvody. Dodávají, že opatření nemíří pouze na sportovce.

Martin Hromádka, Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme