Povstalci zapálili v Pákistánu další zásobovací auta NATO

Dalších asi 50 cisteren s pohonnými hmotami pro jednotky Severoatlantické aliance zapálili ozbrojenci na severu Pákistánu. Je to zatím poslední ze série podobných incidentů, kterými se rebelové snaží přerušit zásobovací cestu do sousedního Afghánistánu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hořící cisterny po útoku ozbrojenců v Pákistánů

Hořící cisterny po útoku ozbrojenců v Pákistánů | Zdroj: ČTK

Povstalci zaútočili u města Noušéhra. Přepadli 80 kamionů, zapálit se jim podařilo více než padesát z nich.

Celkem už pákistánští rebelové takto zničili více než dvě stě aut, která vozí pohonné hmoty pro NATO napříč celým Pákistánem. Západní armády uvádějí, že útoky na konvoje zatím jejich operace nijak nenarušují.

Zásobovací konvoje už týden čekají, až se uvolní horská cesta do Afghánistánu. Pákistánské úřady přechod Torcham uzavřeli, když Američané ze vzduchu zaútočili na pohraniční stanoviště pákistánské armády. Washington to označil za omyl, protože útok měl mířit na extremisty. Za incident se Američané omluvili.

Igor Maňour, Martina Hanáčková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme