Ani protesty Rakušanů nezabránily vyhoštění kosovské rodiny

Kosovská rodina, o jejímž osudu informovaly rakouské i zahraničí sdělovací prostředky, je už zpět v Prištině. Po šestiletém pobytu a plné integraci nedostali v Rakousku azyl ani právo pobytu z humanitárních důvodů. Tamní veřejnost s napětím očekávala, zda skutečně budou odsunuti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Vídeňská radnice

Vídeňská radnice | Foto: Fotobanka stock.xchng, Elisabeth Fuchs

Přes všechny protesty a demonstrace odletěla osmiletá dvojčata se svým otcem zpět do Kosova. V autobuse cestou na letiště se museli schovat, aby je neobjevily televizní kamery.

Malým školačkám řekli, že odjíždějí s otcem na dovolenou. Jejich matka o tom neví, zůstává na psychiatrickém oddělení jedné vídeňské nemocnice poté, co se pokoušela o sebevraždu.

Sdělovací prostředky a značná část veřejnosti kritizuje především způsob, jakým napochodovalo 15 ozbrojených policistů, aby odvedli otce s dětmi do takzvané rodinné cely v policejním zařízení, kde strávili noc a zbytek dne před odletem.

Marie Woodhamsová, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme