Poradce amerického prezidenta pro bezpečnost rezignuje

Americký prezident Barack Obama má oznámit další personální změny v Bílém domě. Rezignovat má jeho poradce pro národní bezpečnost, generál James Jones.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Americký prezident Barack Obama.

Americký prezident Barack Obama. | Foto: Tomáš Adamec

Obamův tým prochází v posledních týdnech velkými změnami a amerického prezidenta už opustilo několik klíčových spolupracovníků. Poradce pro Národní bezpečnost patří tradičně k nejvlivnějším lidem ve Washingtonu.

Generál James Jones se od nástupu do funkce po zvolení prezidenta Obamy potýkal s problémy a podle mnohých náznaků nezískal příliš velkou autoritu. Někteří vojenští představitelé ho dokonce nazvali klaunem kvůli neschopnosti ohledně vedení války v Afghánistánu.

Generál Jones následuje několik dalších klíčových spolupracovníků prezidenta Obamy, kteří z Bílého domu v posledních týdnech odešli. Mimo jiné to byl personální šéf Rahm Emannuel a ekonomičtí poradci Lawrence Summers, Peter Orzsag a Christine Romerová.

Igor Maňour, Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme