Miloš Forman převezme v Lyonu cenu bratří Lumiérů

Světovoznámý režisér Miloš Forman dnes dostane další ocenění. Na festivalu ve francouzském Lyonu převezme cenu bratří Lumiérů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Miloš Forman

Miloš Forman | Foto: www.cinemart.cz

Miloš Forman je v Lyonu čestným hostem filmové přehlídky. Sám naoko vážně říká, že ani neví, za co vlastně cenu dnes večer převezme.

Ředitel Lumiérova institutu Thierry Fremaux prohlašuje, že Prix Lumiére je vlastně něco jako Nobelova cena za film. Loni ji na lyonském festivalu získal americký herec, režisér a producent Clint Eastwood.

Pro Miloše Formana je to v krátké době už druhé ocenění. Před několika dny dostal čestné uznání na festivalu ve švýcarském Curychu, kde promítali i jeho zatím poslední film Dobře placená procházka, na němž spolupracoval se svými syny Matějem a Petrem.

Ti shodou okolností dnes z Francie, kde úspěšně vystupovali se svým projektem Obludárium, odjíždějí do USA. Tam představí svou Barokní operu.

Jan Pokorný, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme