V pražské Lucerně se večer koná benefiční koncert Armády spásy

Velký sál pražské Lucerny se dnes stane místem oslav 20. výročí působení Armády spásy v novodobých dějinách Česka. Organizace jubileum využila jako příležitost uspořádat benefiční koncert. Výtěžek chce věnovat matkám s dětmi, které se ocitly bez střechy nad hlavou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Azylový dům v Mladé Boleslavi má pomoci hlavně týraným matkám s dětmi

Azylový dům v Mladé Boleslavi má pomoci hlavně týraným matkám s dětmi | Foto: Jana Huzilová

Na pomoc maminkám v tíživé životní situaci půjde 80 procent z ceny každé vstupenky. Akci zaštítil svým jménem exprezident Václav Havel. Mediálním partnerem akce je Český rozhlas.

Patronkou projektu se stala zpěvačka Ilona Csáková. „Rozhodla jsem se podpořit tento projekt, protože ze svého okolí znám několik případů, kdy se matky s dětmi dostaly do patové situace. A samozřejmě v momentě, kdy jsem se i já stala matkou, tak jsou pro mě tyto osudy docela bolestivé,“ vysvětlila zpěvačka.

Dodala, že s Armádou spásy chce i nadále spolupracovat. V Lucerně vystoupí se svým repertoárem a také po boku Martina Pošty v duetu, který napsal Robert Jíša speciálně pro Armádu spásy. Vystoupí i chlapecký sbor Boni Pueri a další.

Armáda spásy byla založena v polovině 19. století v Londýně. V Československu začala poprvé působit v roce 1919. Svou činnost pak obnovila ihned po sametové revoluci. Jejím cílem je pomáhat sociálně slabým jedincům, nemocným a postiženým lidem.

Početnou skupinu tvoří matky s dětmi v tíživé životní situaci - bez střechy nad hlavou. Právě na jejich podporu pořádá Armáda spásy dnešní benefiční koncert. Výtěžek chce použít na rekonstrukci azylového domu v Havířově, kde najdou útočiště matky s handicapovanými dětmi.

Přehrát

00:00 / 00:00

Benefiční koncert Armády spásy přiblížila redaktorka Jitka Benešová

Jitka Benešová, Katarína Brezovská, Květa Moravcová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme