Na Kamčatku se dostanete přes Zoo Brno

V brněnské zoo se dnes slavnostně otevře nová expozice nazvaná Beringie. Stavba za osmdesát milionů korun, na kterou více než polovinou peněz přispěla Evropská unie, představuje největší investici zahrady od dob jejího vzniku.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Beringův průliv na satelitním snímku

Beringův průliv na satelitním snímku | Foto: NASA, Licence Public Domain, volné dílo

Na ploše téměř jednoho hektaru vzniklo několik jednotlivých expozic pro zvířata severní Asie a Ameriky, tedy oblastí okolo Beringovy úžiny.

Největší chloubou je velkoryse pojatý výběh pro pár medvědů kamčatských. Zajímavě je pojatá celá expozice o vzdáleném ruském poloostrově.

Přehrát

00:00 / 00:00

Ředitel brněnské zoo Martin Hovorka popisuje pro Radiožurnál novou expozici

„Kamčatka je tektonicky velice aktivní, tak tam budou gejzíry, pára a podobně. Když tam vejdete, narazíte na medvědy a pak na rosomáky,“ přibližuje novou expozici ředitel zoo Martin Hovorka.

„Projdete do loveckého dvora, to znamená do ubytování lidí, kteří žijí na Kamčatce, a tam máte možnost prohlédnou si celou krajinu. Když se budete vracet, půjdete přes lišky, sovice,“ dodává.

Vlasta Gajdošíková, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme