Silnice se budou kvůli závodům v Pardubicích uzavírat už ráno

Rychlodráha z Pardubic na Chrudim se dnes změní na obří parkoviště. Policie v souvislosti s konáním Velké pardubické steeplechase výpadovku uzavře a řidiči musí počítat s velkými dopravními komplikacemi.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Velká pardubická

Velká pardubická | Foto: Česká pojišťovna

Částečná uzavírka ve směru na Chrudim začne už v sedm hodin ráno. Řidiči tak budou muset jezdit po staré silnici. Policie očekává největší problémy po skončení hlavního dostihu po 16. hodině.

„Příjezd bývá klidnější, návštěvníci přijíždějí postupně, ale rozjezd po ukončení dostihů je vždy pomalejší,“ říká policistka Markéta Janovská.

Přehrát

00:00 / 00:00

koně-doprava-Brunová.mp3

Pro návštěvníky, kteří přijedou vlastním vozem budou k dispozici podle Dušana Korela z pardubického závodiště tři tradiční parkoviště:

„Největší je na pardubickém letišti, druhé bude naproti hlavnímu vjezdu na letiště a třetí bude na silnici R1/37, což je obchvat pod nadjezdem u čerpací stanice Paramo, až ke křižovatce u Draškovic.“

Městská i státní police dnes posiluje hlídky, které budou dnes dopravu řídit. Lidé mohou využít kyvadlové dopravy autobusem.

Z centra na závodiště proto pojedou i posilové spoje, říká Petra Brunová z pardubického dopravního podniku:

„Trasy posilových spojů budou vyjíždět přibližně ve dvacetiminutových intervalech ze zastávek Polabiny Sluneční, Dubina sever, Dubina točna a Hlavní nádraží.“

Michaela Vydrová, Drahomíra Bačkorová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme