František Holčák: Velká Pardubická je hodně o štěstí

120. Velká pardubická steeplechase by měla být jedna z nejvyrovnanějších v historii. Mezi favority tradičně patří svěřenci trenérů Holčáků. František Holčák v Ranním interview upozorňuje, že vyhrát může kterýkoli z dvaceti koní.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Letecký pohled na pardubické závodiště

Letecký pohled na pardubické závodiště | Foto: Richard Tichý

Nejvíce se hovoří o koních, které trénuje Josef Váňa starší, a jaké on má šance na případné sedmé vítězství. František Holčák je jedním z jeho trenérských konkurentů. A všichni tři koně, které má on a jeho syn Radek v dostihu, patří mezi favority.

Holčák upozorňuje na kvalitní obsazení letošní Velké pardubické: „Letos jsou koně dobří, žokeji dobří, sestava silná. Myslím, že je tam šest, sedm koní, kteří můžou všichni vyhrát.“

Přehrát

00:00 / 00:00

Jezdecký trenér František Holčák v Ranním interview o možných šancích na Velké pardubické

„Zasloužilo by si to všech dvacet koní, protože tam není špatného koně. Velká Pardubická je dostih hodně o štěstí. Když se u překážky připlete volný kůň, je zle,“ upozorňuje.

Jedním z hlavních favoritů je Bremen Plan, kůň, kterého trénuje Holčákův syn Radek. Spekuluje se o jeho nezkušenosti – letos poběží Velkou pardubickou poprvé.

„Myslím, že ho to nelimituje, je to velmi dobrý skokan. Má své vrtochy, ale v kvalifikačce ukázal, že na to má a patří tam. Jinak na závodišti už běhá několik let, má ho osahané. Jestli na začátku neudělá chybičku, měl by patřit k favoritům,“ obhajuje Bremera Plana František Holčák.

Jeho stáj se již od rána chystá na závod, koně se v posledních hodinách připravují spíše po estetické stránce. „Už budeme koníky pomalu připravovat, zaplétat ocasy, aby pěkně vypadali, česat, pucovat, šampónovat. Ten kůň potom už taky ví, že se něco děje,“ vysvětluje.

Odborníci pasují do role největšího favorita Bremena Plana v sedle s Jiřím Kouskem, ale hned za ním jsou Josef Váňa starší s Tiumenem, dvojnásobná vítězka Sixteen, Amant Gris a Mandarino. Pořadí by mohli zamíchat také Aspirant a Valldemoso.

Do sedel se vyhoupnou i dvě ženy - Martina Růžičková a Lucie Balochová.


Velká pardubická startuje v 15 hodin a 25 minut, celou ji uslyšíte v přímé reportáži na Radiožurnálu.

Tomáš Kohout, Daniela Pavlíčková, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme