Na ministerstvu obrany je prý utajená luxusní tělocvična

Na ministerstvu obrany existuje utajená tělocvična za téměř dva miliony korun, o které navíc téměř nikdo z resortu nevěděl. S informací přišla Mladá fronta Dnes. Podle ní nákladně zařízenou a vybudovanou posilovnu využívalo jen několik vedoucích funkcionářů ministerstva a běžní zaměstnanci o ní vůbec nevěděli.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministerstvo obrany ČR

Ministerstvo obrany ČR | Foto: Ministerstvo obrany ČR

Podle premiéra Petra Nečase je nutné hospodaření resortu důkladně zkontrolovat.

„Ukazuje se, že do útrob hospodaření ministerstva obrany je nutné se podívat hlouběji, a především tedy zjistit, jak to ve skutečnosti bylo, kdo to mohl používat, kdo to používat nemohl, jaké tam byly náklady a podobně,“ uvedl Petr Nečas.

Dodal, že resort ministerstva obrany je proslulý posledních dvacet let tím, že se „tam děje ledacos“. Tento případ považuje pouze za další v řadě.

ČSSD chce hospodaření resortu řešit na sněmovním výboru pro obranu a bezpečnost. Potvrdil to šéf tohoto výboru František Bublan z ČSSD.

„Tam toho bude možná ještě víc. Myslím si, že je to nepřeberná studnice a když se potom člověk dívá na ty rozpočty, obraně se zase tak moc nezkrátilo a asi by to chtělo se na tu obranu víc zaměřit, nejen ze strany pana ministra, ale i ze strany Poslanecké sněmovny by měla být větší kontrola,“ řekl František Bublan.

V tom se s ním shoduje také lídr ČSSD Bohuslav Sobotka.

Konec plýtvání penězi

Předseda Věcí Veřejných Radek John tvrdí, že šéf resortu Alexandr Vondra teď bude muset vynaložit velké úsilí, aby dalšímu plýtvání peněz zabránil.

„Myslím si, že pan ministr Vondra má specielně na ministerstvu obrany velmi těžkou pozici, protože nejvíce peněz mizelo na ministerstvu obrany a zastavit ten Titanic, který prostě jede s nějakou setrvačností, je pro něj veliký problém,“ uvedl Radek John.

Veronika Malá, Martina Spěváčková, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme