Americkou předvolební kampaň poznamenal incident s nacistickým podtextem

Fotografie v uniformě SS se nevyplácí. Na vlastní kůži se o tom přesvědčuje republikánský kandidát do amerického Kongresu Rich Iott. Role ‚esesmana‘ při rekonstrukci bitev ze 2. světové války ho může připravit o politickou kariéru.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Spojené státy americké

Spojené státy americké | Foto: Emanuel Macoun

„Rekonstrukcí historických událostí se účastní miliony lidí na celém světě,“ vysvětluje Richard Iott, republikánský kandidát ze státu Ohio.

Při podobných dřívějších akcích představoval vojáky z amerického konfliktu severu proti jihu a evropských bojišť za první světové války. Jenže teď jeho kandidaturu do Sněmovny reprezentantů komplikuje fotografie, na níž je v uniformě důstojníka jednotky Waffen-SS.

Jeho demokratická oponentka Marcy Kapturová mluví o šoku. Vysvětlení, že se jen účastnil historické rekonstrukce nepřijímá. Konflikt dvou kandidátů v jednom státě se může jevit jako triviální. Naznačuje ale, jak vyhrocené letošní volby do amerického kongresu jsou.

Vít Pohanka Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme