Jáchym Topol držitelem Ceny Jaroslava Seiferta

11. říjen 2010

Letošním laureátem Ceny Jaroslava Seiferta se stal Jáchym Topol za prózu Chladnou zemí (a předcházející dílo) a právě on byl hostem Odpolední session v pondělí 11. října.

S jedním z klíčových autorů současné české literatury jsme mluvili o udělené ceně a její porotě, o knize Chladnou zemí a její dramatizaci, o příbězích v poezii, o překládání Sestry, o sci-fi prvcích v Kloktat dehet, o dětské četbě a dalších tématech. Poslechněte si záznam živého vysílání včetně odpovědí na několik icq dotazů od vás posluchačů…

Podívejte se taky na stránky našeho literárního pořadu Liberatura. Bibliografii a biografii Jáchyma Topola najdete zde.

Cena Jaroslava Seiferta byla zřízena Nadací Charty 77 ve Stockholmu v lednu roku 1986 k podpoře české a slovenské literatury doma i v cizině. Na počest básníka Jaroslava Seiferta, nositele Nobelovy ceny za literaturu, byla tato cena nazvána jeho jménem. Je vyhlašována každoročně 22. září v předvečer básníkových narozenin za vynikající beletristické dílo, vydané nebo jinak zveřejněné v posledních třech letech v České republice nebo v zahraničí. Přehled laureátů uvádí např. Wikipedie.


autor: Pavel Sladký
Spustit audio