Hvězdný Josef Váňa se těší na odpočinek

Sotva den a pár minut uplynul od chvíle, kdy Josef Váňa vyhrál posedmé jako žokej Velkou pardubickou. S Tiumenem triumfovali jen těsně o nos před Amant Grisem a oba to stálo spoustu sil. Na druhou stranu, do dalších dostihů je hodně daleko a oba si teď mohou i trochu užívat a nabírat energii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Josef Váňa

Josef Váňa | Foto: Dostihové závodiště Pardubice

Šrumec, který se kolem Josefa Váni a Tiumena strhl, byl opět pořádný. A také velmi pochopitelný i díky tomu, že obhájili loňské prvenství, že to bylo těsné a také poněkud zapeklité kvůli uznanému křížení Amanta Grise v cílové rovince.

Zasloužený odpočinek

Nesporné je to, že se jak koně, tak žokejové budou dávat nějakou chvíli do pořádku. U Josefa Váni to platí sedmapadesáti násobně - a nejen pro jeho koleno.

„Koleno už mělo být loni operované a prostě jako mě to začíná pobolívat. Mám na tom opravdu bandáž,“ svěřil se po dostihu Josef Váňa. Je mu také jasné, co obecně na namáhané tělo působí příjemně.

Přehrát

00:00 / 00:00

Váňa aTiumen si užijí zasloužený odpočinek

„Když by mě moje paní pustila někam na čtrnáct dní na slunko, tak bych byl hrozně rád. Protože když se prohřejete někde v těch tropech nebo na pořádném sluníčku, tak to vás tak na tři čtyři měsíce nabudí, že ten organismus je takový silný. Takže když mě pustí, tak pak budu zase nějaký ten měsíce makat,“ přeješ si Váňa.

Ostatně, o tom vědí své i třeba lyžaři, pro které je po každé sezóně téměř nezbytné vyrazit do teplých krajin k moři. Jediný rozdíl je v ročním období, kdy se tam vydávají oni a kdy Josef Váňa.

Koleno ještě chvíli vydrží

Ten už má za sebou také kdejaké zranění a zlomeniny. Mimochodem, na zmiňovanou operaci kolena se zatím nechystá.

„Zatím si myslím, že to přeperu. Ale ty dávky, co do sebe cpu si myslím, že by normální smrtelník nepozřel, ale já jsem na to zvyklý - jsou koňské.“

Ale to pochopitelně neznamená, že by Josef Váňa ujídal svým svěřencům. Ačkoliv firma vyrábějící potravinové doplňky, které si dává, má v nabídce i dost výrobků pro koně. A propos koně a hlavně Tiumen. Tak ten už má pro letošek také hotovo.

„Doufejme, že se mu nic nestane a my se domluvíme s panem majitelem. Já si ale myslím, že půjde do garáže a bude se pomalu připravovat na další rok,“ prohlásil Josef Váňa.

Tiumen už rozhodně letos závodit nebude

A na otázku, jestli by se v listopadu neměl Tiumen podívat třeba ještě na slavnou steeplechase do anglického Cheltenhamu, má Josef Váňa jasný názor.

Já teda nemůžu mluvit za majitele, ale já si myslím, že to stačilo, co ty si myslíš?“ ptá se při rozhovoru Josef Váňa majitele Iva Köhlera.

„Ne, ne…..určitě ne,“ potvrzuje Váňova slova Ivo Köhler.

Tomáš Kohout Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme