Začal úpis akcií společnosti Fortuna

Včera začal úpis akcií sázkové kanceláře Fortuna. Jak oznámil její dosavadní vlastník, skupina Penta, maximální cena jedné akcie pro drobného investora bude 4,50 eur.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Burzovní palác

Burzovní palác | Foto: Marián Vojtek

Celkem bude zájemcům v Česku, Polsku a na Slovensku k dispozici až 35 procent společnosti. Na koho se v rámci probíhajícího úpisu dostalo a kolik za akcie zaplatí pak podle Penty bude známo 22. října. O pět respektive šest dní později se pak s Fortunou začne obchodovat na burze.

Přehrát

00:00 / 00:00

Analytik společnosti Cyrrus Karel Potměšil ve Světě o osmé

Analytik společnosti Cyrrus Karel Potměšil ve Světě o osmé při popisu označil zájem o akcie druhé největší sázkové kanceláře v Česku za standardní. „Parametry emise byly oznámeny teprve včera, klienti ještě neměli dost času.“ Očekává větší zájem velkých investorů spíše v Polsku než v Česku.

„Emise není prezentována jako emise nějak dramaticky růstové společnosti. Když se podíváme na strukturu nabídky, tak většinu akcií nabízí stávající akcionář, to znamená, prostředky z prodeje půjdou především do společnosti Penta.“

Potměšil předpokládá sice omezený růst, ale vzhledem k dividendové politice považuje titul za zajímavý.

Zamyslel se také nad tím, zda bude vstup Fortuny na burzu podobně úspěšný jako nedávný příchod NWR - a nebo se bude spíše podobat AAA či KIT Digital, které byly nepřesvědčivé.

„Myslím, že ani NWR příliš nepřesvědčil. Přeci jen se obchoduje za polovinu upisovací hodnoty. Takže doufejme, že Fortuna nezopakuje ani jeden z těchto příběhů,“ poznamenal Potměšil.

Milan Kopp, Roman Chlupatý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme