V Rudolfinu začíná hudební festival Rozhlasový podzim

Letos poprvé se koná Mezinárodní hudební festival Rozhlasový podzim. Ode dneška se na šesti koncertech publiku představí zahraniční rozhlasové orchestry, Symfonický orchestr Českého rozhlasu a další domácí tělesa a renomovaní sólisté a dirigenti.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Rozhlasový podzim.jpg

Rozhlasový podzim.jpg

„Symfonické koncerty, kde hostují tělesa a vystoupí Symfonický orchestr Českého rozhlasu se konají v pražském Rudolfinu, a to již ode dneška. Ostatní koncerty se poté konají v Betlémské kapli a v sále Bohuslava Martinů na hudební fakultě Akademie múzických umění v Lichtenštějnském paláci na Malé straně,“ dodal intendant rozhlasových symfoniků Jan Simon.

Přehrát

00:00 / 00:00

Festival Rozhlasový podzim na Rádiu Česko přiblížil intendant rozhlasových symfoniků Jan Simon.

Rozhlasovou linii celého festivalu podtrhuje vysílání Českého rozhlasu. Většinu koncertů nabídne v přímém přenosu a na svých internetových stránkách.

„Je to k dohledání na internetové adrese www.rozhlasovypodzim.cz, kde půjde závěrečný koncert v přímém videopřenosu. Jinak jsou všechny koncerty vysílány živě vyjma jediného, který se koná 15.10. v sále Bohuslava Martinů a je věnován soudobé tvorbě. Je to pouze z důvodu toho, že ten samý večer se koná i koncert v Betlémské kapli, kde vystoupí laureáti Concertina Praga,“ vysvětluje Simon.

Koncert ze sálu Bohuslava Martinů proto bude vysílán se zpožděním. Všechny koncerty zároveň přebírá EBU.

Ladislav Dvořák, Lenka Rafaelová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme