Pronájem dvorany pro Epopej stojí Prahu miliony

Hlavní město Praha za neuskutečněnou výstavu Muchovy Slovanské epopeje platí už měsíc nájem ve Velké dvoraně Veletržního paláce. Národní galerie si účtuje do konce května dva miliony korun.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Národní galerie v Praze, Veletržní palác

Národní galerie v Praze, Veletržní palác | Foto: Tomáš Vodňanský | Zdroj: Český rozhlas

Ředitel Galerie hlavního města Milan Bufka přitom nedokáže odhadnout, jestli se obrazy o českých a slovanských dějinách vůbec do Prahy dostanou.

„Nájemné činí dva miliony za celé období, na které jsme si pronajali Velkou dvoranu ve Veletržním paláci. Pojistné činí necelých 300 tisíc korun, ale to je jen do 31.12. letošního roku. Od 1. ledna musíme uzavřít novou pojistku,“ řekl Bufka.

Město Moravský Krumlov včera odpoledne zapečetilo zámek, aby se do něj pražští galeristé nedostali a nepokračovali dál ve stěhování Slovanské epopeje. O dalším osudu epopeje rozhodne Okresní soud ve Znojmě v nejbližších dnech. Soud už před týdnem povolil vydání díla, radnice v Moravském Krumlově ale transport zablokovala.

Igor Maňour, Michaela Vetešková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme