Intelu se daří, zisk zvýšil o 59 procent

Americké společnosti Intel se ve třetím čtvrtletí dařilo. Jak oznámila v noci na dnešek, její čistý zisk narostl o 59 procent a tržby o 18 procent. Největší výrobce počítačových čipů tak příjemně překvapil, což potvrdil růst jeho akcií o procento.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Novinka Intelu

Novinka Intelu | Foto: tiscali.cz

Stejně tak díky výsledkům Intelu, jehož výrobky je možné najít v 80 procentech všech počítačů na světě, dnes na trhu rostou asijské technologické firmy.

Intel reportuje jako první z velkých technologických firem. A vzhledem k jeho pozici na trhu se považuje za indikátor toho, jak se dařilo ostatním. Bude to platit i tentokrát? Analytik BH Securities Petr Hlinomaz se domnívá, že ano, jak řekl na Rádiu Česko.

Přehrát

00:00 / 00:00

Analytik BH Securities Petr Hlinomaz ve Světě o osmé Rádia Česko

„A to poselství, které Intel vlastně říkal, je, že v tom třetí kvartále se zákazníci nedali odradit nějakým ekonomickým zpomalením nebo těmi horšími vyhlídkami, a aplikace, jak u domácností, tak i firemní se prodávaly.“

„A druhé sdělení je, že by to tak mělo být i ve čtvrtém kvartálu. Takže tohle je docela pozitivní informace pro tento sektor, a ta může mít přesah trošku i do jiných sektorů, protože ty technologie pronikají celou ekonomikou,“ uvedl Hlinomaz.

Na prahu výsledkové sezóny experti z technologického sektoru doporučovali Apple, jehož akcie včera dosáhly historického maxima. Někteří připojovali HP. A právě ten připadá jako perspektivní i Petru Hlinomazovi.

„Hewlett-Packard teď stojí v pozadí a je v určité depresi, jeho akci příliš nerostly – ze 40 na 42 dolary v posledních 2 měsících, a souvisí to s akvizicemi. Akvizice vždycky přinášejí nějaké komplikace, ale řekl bych, že tam může být prostor do budoucnosti.“

„Apple je teďka hodně populární, akcie vyrostly z 250 na 300 dolarů, jeho produkty jsou také velice populární, takže myslím, že je teď doceněný. Takže spíš bych se díval na ten Hewlett-Packard,“ řekl Rádiu Česko analytik Petr Hlinomaz.

Roman Chlupatý, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme