Tři přihlášky na střední školy zřejmě skončí, plánuje Dobeš

Ministr školství Josef Dobeš chce, aby počet přihlášek na střední školy klesl ze tří na dvě nebo dokonce i na jednu. Radiožurnálu to odůvodnil tím, že pro školy a jejich ředitele jsou dosavadní tři přihlášky velkou administrativní zátěží.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr školství Josef Dobeš (Věci veřejné)

Ministr školství Josef Dobeš (Věci veřejné) | Foto: Tomáš Adamec

„Chystám novelizaci školského zákona. A ať jsem se strašným způsobem bránil bavit se o tom, kolik počtů přihlášek může mít student, tak jak teď jezdím po školách, přeci jen se kloním, že se nechám strhnout k číslu a že i ministr školství Josef Dobeš se zapíše nějakým číslem. Uvažuji mezi jednou či dvěma přihláškami,“ přiblížil Dobeš.

„Protože nářky ředitelů jsou velké a ať jsme si říkal, ne nechme to, tak teď cítím, že administrativa a náklady jsou velké,“ dodal ministr školství.

Novelu školského zákona by měl vládě předložit do konce tohoto roku. Přijímací řízení by pak v budoucnu mohly nahradit výsledky srovnávacích zkoušek pro žáky pátých a devátých tříd. Jejich generálka bude už příští rok na jaře.

Klára Bílá, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme