Za posledních pět let klesl počet odposlechů na polovinu

Počet odposlechů v loni klesl. Policie jich v roce 2009 využila ve zhruba čtyřech a půl tisících případech. Vyplývá to z analýzy, kterou vládě předložilo ministerstvo vnitra. Podle šéfa tohoto resortu Radka Johna se v loni ve srovnání se situací před pěti lety snížil počet odposlechů na polovinu.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Telefonní aparát

Telefonní aparát | Foto: Fotobanka stock.xchng

„To nemá nic společného s tím, že odposlechy byly zpoplatněny a že ministerstvo vnitra musí platit za odposlechy. Protože odposlechy navrhují státní zástupci. Nejde to z jejich rozpočtu, nejde to z rozpočtu spravedlnosti,“ řekl John.

Podle něj je státním zástupcům úplně jedno, kolik bude za odposlechy ministerstvo vnitra platit. Důvod snížení odposlechů proto vidí ve zpřísnění pravidel. „Je to v souvislosti s tím, že jsou velmi přísná a správně přísná nařízení a opatření, kdy odposlechy lze nasadit a kdy nelze,“ dodal John.

Václava Marešová, ak Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme