Petr Křenek: Evropské projekty české vědy

18. říjen 2010
Vstupte!

Vstupte! s ředitelem Ústavu fyziky plazmatu AV ČR

Ing. Petr Křenek, CSc. se narodil v roce 1948 v Praze. Titul inženýr v oboru silnoproudá elektrotechnika získal v roce 1972 na Fakultě elektrotechnické ČVUT v Praze, titul kandidáta věd v roce 1982 na Československé Akademii věd v oboru Teoretická elektrotechnika. V letech 1972 až 1993 pracoval v Ústavu pro elektrotechniku ČSAV jako vědecký pracovník.

Od ledna 2007 pracuje v Ústavu fyziky plazmatu AV ČR, a to v oboru teorie a výpočetních metod složení, termodynamických a transportních vlastností pracovních plynů plazmatronů a dalších plazmových zařízení, která jsou v ústavu studována. Je autorem nebo spoluautorem více než 70 publikací v časopisech a sbornících. V letech 2007 - 2009 byl zástupcem ředitele, od roku 2010 je ředitelem Ústavu fyziky plazmatu AV ČR.

Model laseru PALS (Prague Asterix Laser System)

V zítřejším Vstupte! uslyšíte:

Hostem Martina Štolla bude prof. Milena Lenderová z Filozofické fakulty Univerzity Pardubice. A jedním z témat bude "gender history" a dějiny každodennosti...

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.