V Praze 1 odvolili první voliči

Po celé republice se úderem 14. hodiny otevřely volební místnosti. Voliči mohou rozhodovat o novém složení svých radnic a na třetině území republiky pak svými hlasy ovlivní také rozložení sil v Senátu. Letos mají na výběr rekordní počet kandidátů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Volby 2010

Volby 2010 | Foto: Český rozhlas

V Praze 1 na Uhelném trhu byla volební místnost v tamní základní škole ještě v půl druhé neprodyšně uzavřená, nedozvonila se tam dokonce ani městská policie.

Ve 14. hodin se ale otevřela, před dveřmi čekalo asi 10 lidí. Krátce poté už někteří z nich odvolili a vycházeli z volební místnosti.

Obyvatele Prahy čeká v souvislosti s komunálními volbami jedna novinka: vzniklo totiž 7 volebních obvodů, ve kterých budou lidé volit 9 zastupitelů hlavního města.

Voliči vybírají z rekordního počtu kandidátů do obecních voleb, kandiduje 226 tisíc lidí. Hodně kandidátů je také do Senátu – o 27 křesel se uchází 227 osob.

Volební místnosti budou dnes otevřené do 10 večer, zítra se otevřou v 8 ráno a uzavřou se ve dvě hodiny odpoledne.

Květa Moravcová, mta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme