Nejstarší obyvatelka České republiky volila ve Zlínském kraji

Ve Zlínském kraji volila také úplně nejstarší obyvatelka České republiky – Marie Smejkalová z Kroměříže. Sté sedmé narozeniny oslavila 12. září. Oproti druhému tuzemskému nejstaršímu občanovi, Růženě Rouhové z Českobudějovicka, je starší o deset dnů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pohled na Arcibiskupský zámek přes fontánu s vodní plochou a lekníny.

Pohled na Arcibiskupský zámek přes fontánu s vodní plochou a lekníny. | Foto: Ivana Filipová

Dva mladí členové volební komise dorazili do domu, kde Marie Smejkalová bylí, přesně ve čtvrt na čtyři. Sympatická, drobná paní Marie na ně čekala v pohodlném křesle. S obálkami jí pomohla praneteř, která se o ni už léta stará.

Marie Smejkalová volila jak v rámci komunálních, tak i senátních voleb. V komunálních volbách volila jinou stranu než pak v senátních, kde zvolila odlišného reprezentanta. Její volební akt s odehrál za velkého zájmu médií.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pavel Sedláček hovoří v Odpoledním Radiožurnálu o volbách ve Zlínském kraji.mp3

Kroměřížští vědí, kterou stranu Marie Smejkalová pokaždé volí, proto jí příslušná nejmenovaná strana udělila před necelým měsícem čestné členství.

Pavel Sedláček, Daniela Pavlíčková, Eva Presová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme