Liverpool má nového majitele – americkou společnost NESV

Americká společnost NESV se definitivně stala novým majitelem fotbalového klubu FC Liverpool. Za slavný klub zaplatila 300 milionů liber (asi 8,4 miliardy korun).

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Liverpoolu

Fanoušci Liverpoolu | Foto: UEFA

Končí tak několikadenní soudní tahanice s bývalými majiteli Tomem Hicksem a Georgem Gillettem. Ti se snažili prodej zastavit a stále nejsou s výsledkem prodeje spokojeni. Jsou přesvědčeni, že transakce devalvuje hodnotu klubu a uvažují, že budou vymáhat odškodné ve výši 1,6 miliardy dolarů.

Naopak na straně americké společnosti NESV, která vlastní také slavný baseballový celek Boston Red Sox, panuje spokojenost. Majitelé prohlásili, že chtějí FC Liverpool opět vynést do špičky Premier League.

Zadlužený klub na poslední chvíli odvrátil přechod pod nucenou strávu, kvůli dluhu 200 milionů liber u Royal Bank of Scotland mu hrozil také odečet devíti bodů v tabulce nejvyšší anglické soutěže. Lhůta uhrazení pohledávek vyprší dnes a noví majitelé se zavázali, že je zaplatí.

Finanční problémy se promítly také do výkonů Liverpoolu v letošním ročníku Premier League. Slavný klub je po sedmi odehraných kolech osmnáctý, tedy třetí od konce, když se skóre 7:11 získal pouze šest bodů.

Martin Hlucháň Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme