Policie vyšetřuje údajné kupčení s hlasy na Sokolovsku

V Chodově na Sokolovsku se objevilo vážné podezření, že došlo ke kupčení s hlasy. Tamní policie dostala několik oznámení, která tvrdí, že dodávka svážela voliče do lokality Železný dvůr, kterou obývají zejména sociálně slabí. Za peníze měli volit předem určenou stranu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Podezření na manipulaci voleb se objevilo i v Krupce na Teplicku

Podezření na manipulaci voleb se objevilo i v Krupce na Teplicku | Zdroj: ČTK

Na podezřelé okolnosti upozornil člen jedné politické strany, který viděl, jak k volební místnosti přijíždí opakovaně plně obsazená dodávka. Poté, co lidé z dodávky odvolili, nasedli do automobilu a odjeli pryč.

Někteří obyvatelé z Železného dvora potvrdili, že dostávali úplatek. O možném narušení voleb ví i lidé z radnice. Zatím ale neví, jak s informací naloží. Nevylučují ale podání protestu proti volebním výsledkům.

Pokud došlo k porušení zákona, musí se příslušné orgány obrátit po skončení voleb na soud. Radiožurnálu to řekl Václav Henych ze Státní volební komise.

„Volby samozřejmě doběhnou do konce v těch termínech a lhůtách, v jakých byly vyhlášeny. V případě, že by měla kterákoliv volební strana pocit, že došlo k porušení zákona, a to porušení zákona že je tak zásadní, že by mohlo ovlivnit výsledky voleb, tak pak se po skončení voleb a jejich vyhlášení Státní volební komisí může obrátit na soud, který by v dané věci rozhodl.“

Andrea Strohmaierová, Šárka Slezáková, Marika Táborská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme