Libanonský premiér prý odmítl nabídku spojenectví s Íránem

Libanon se nechce stát členem protizápadního spojenectví po boku Íránu. Libanonský premiér Sa'ad Harírí prý řekl íránskému prezidentovi Ahmadínežádovi, že Libanon je založený na vzájemném soužití. Informoval o tom libanonský deník an-Nahár. Ahmadínežád byl v týdnu na kontroverzní dvoudenní návštěvě Libanonu. Premiér Harírí byl jedním z politiků, se kterými se íránský prezident sešel.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Město Bint Jbeil v jižním Libanonu dokončuje výzdobu k Ahmadínežádově návštěvě

Město Bint Jbeil v jižním Libanonu dokončuje výzdobu k Ahmadínežádově návštěvě | Zdroj: ČTK

Regionální aliance zmíněná Ahmadínežádem dnes sestává hlavně z Íránu a Sýrie. Tyto země také podporují palestinské a libanonské skupiny, které bojují proti Izraeli a odmítají současnou podobu mírového procesu, které podle nich nahrává zájmům židovského státu a Západu.

Libanonský premiér Harírí ale odmítl nabídku, aby se součástí spojenectví stala i jeho země. Íránského prezidenta prý upozornil na křehké složení libanonské společnosti, které vylučuje přiklonit se na jednu stranu. Jak napsal an-Nahár, Harírí prý také Ahmadínežádovi řekl, že čelit Izraeli vyžaduje velký ekonomický potenciál.

Břetislav Tureček Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme