Nymburk také potřetí vyhrál v Jadranské lize

Basketbalisté Nymburka zvítězili i ve třetím kole Jadranské ligy. Na domácí palubovce zdolali srbské mužstvo Aleksandrovac 70:65. V závěru se Středočeši na výhru nadřeli, přestože v průběhu třetí čtvrtiny vedli až o dvaadvacet bodů. Nejlepším střelcem nymburských byl devatenáctibodový Chester Simmons.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nová hala bude sloužit i basketbalu

Nová hala bude sloužit i basketbalu | Foto: Fotobanka PhotoRack

Nymburští střídali v duelu lepší chvilky s horšími. Hosté jim úvod duelu usnadnili častými ztrátami, a tak domácí vedli po druhé čtvrtině o devět bodů. Ve třetí čtvrtině se sedminásobný český mistr dostal až do dvaadvacetibodového náskoku, ke kterému mu hlavně pomohly tříbodové hody Američana Simmonse.

Jenže také zásluhou Američana v srbském týmu Harrise hosté postupně snižovali a v závěru se dostali jen na pětibodový rozdíl. Jenže Simmons další trojkou opět vrátil Nymburku v závěrečné minutě klidné vedení, které už Nymburk udržel.

Nymburk je tak s třemi výhrami v čele Jadranské ligy, ve které kromě něj hrají pouze celky z bývalé Jugoslávie. Další utkání bude hrát Nymburk příští sobotu v Zadaru.

ČEZ Nymburk - Igokea Aleksandrovac 70:65 (24:12, 32:23, 50:43)

Nejvíce bodů: Simmons 19, Benda 17, Pumprla 12 - Harris 15, Chase 14, Vitkovac 11. Rozhodčí: Dožai (Chorv.), Petek, Jeršan (oba Slovin.). Trestné hody: 19/12 - 16/30. Fauly: 29:22. Pět chyb: 31. Křemen, 40. Simmons (oba Nymburk). Trojky: 4:3.

Pavel Petr, Martin Charvát Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme