KDU-ČSL 'bojuje za zachování křesťanské demokracie v Čechách'

Podle předběžných výsledků je KDU-ČSL poměrně úspěšná v komunálních volbách. I přes novou konkurenci má šanci uhájit svoji dosavadní pozici.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Předsedkyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová

Předsedkyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová | Foto: Šárka Ševčíková | Zdroj: Český rozhlas

„V minulých zastupitelstvech jsme měli přes pět tisíc zastupitelů. Při nastavení voleb v Praze, při vzniku nových stran a při našem neúspěchu v poslaneckých volbách musíme počítat s určitým úbytkem,“ přiznává úřadující předsedkyně strany Michaela Šojdrová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Úřadující předsedkyně KDU-ČSL Michaela Šojdrová reaguje před 18. hodinou na výseldky voleb. Ptá se Květa Moravcová, ze studia Martin Veselovský a Petr Nováček

KDU-ČSL potřebuje získat dva senátory, aby mohla opět vytvořit senátorský klub. Podle Šojdrové je výsledek senátních voleb důležitý jednak pro nadcházející volební sjezd, ale především pro zachování křesťanské demokracie v Čechách.

„Na Moravě nás zatím stále lidé považují za důležitou politickou sílu. Nejen na místech kandidátů, kteří jsou do druhého kola,“ zdůrazňuje.

Průběžné výsledky senátních voleb můžete sledovat zde a průběžné výsledky komunálních voleb zde.

Petr Nováček, Martin Veselovský, Květa Moravcová, Lucie Maňourová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme