V Telči mají podivný přechod pro chodce. Vede do zdi domu

Nesmyslný přechod pro chodce trápí obyvatele sídliště Markova Humna v Telči na Jihlavsku. Vede totiž nelogicky do zdi rodinného domu. Navíc v místě končí chodník a další navazuje až o 25 metrů dál, takže lidé mířící na sídliště musí buď riskovat a pokračovat po kraji hlavní silnice, nebo jít přes trávník. A to jim už řadu let dost vadí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Přechod pro chodce

Přechod pro chodce | Foto: Fotobanka PhotoRack

Přes Štěpničkou ulici v Telči chodí téměř denně paní Alena. „Já si osobně myslím, že je to blbost, co tady je. Dřív to bývalo o pár metrů blíž ke křižovatce a lidi šli přímo na chodníček, teď jdete akorát do baráku,“ říká.

Přehrát

00:00 / 00:00

O podivný přechod pro chodce v Telči se zajímala redaktorka Hana Mikulincová

Původně vedly v místě přechody dva, a to na každé straně křižovatky, vysvětluje telčský starosta Roman Fabeš:

„Následně potom Ředitelství silnic zrušilo jeden přechod blíž k městu, což bylo absolutně nelogické. My jsme na to konto jednali jak s Ředitelstvím silnic a dálnic, tak s krajským úřadem o obnovení zrušeného přechodu a zrušení toho, který tam zůstal, bohužel marně.“

Město se podle starosty nicméně nevzdává. „Už asi tři roky pracujeme na kompletní rekonstrukci průtahu silnice číslo jedna Telčí a je tam počítáno i s přechody. Nebylo to vůbec jednoduché, protože vzhledem k tomu, jak se mění pravidla a zákony, tak hrozilo v jedné variantně, že tam nebudou přechody vůbec žádné. Nakonec se to podařilo vyřešit a přechod v této oblasti se vrátí tam, kde byl ten původní logický,“ ujišťuje Fabuš.

Navíc by u přechodu mělo přibýt osvětlení, ale bude to ještě nějakou dobu trvat. „V současné době je situace taková, že Ředitelství silnic a dálnic zatím ještě ani nerozhodlo o výběrovém řízení na rekonstrukci. Město je připraveno, má finance na kanalizace, vodovody, chodníky a jsme odhodláni začít. Určitě chodník a přechod by příští rok měl být udělaný, otázka je, jestli bude na novém povrchu silnice, nebo bude na stávajícím,“ dodává starosta Telče.

Martin Hromádka, Hana Mikulincová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme