Dvě třetiny Američanů jsou nespokojené se směřováním země

Amerika se neubírá správným směrem. Myslí si to skoro dvě třetiny Američanů. Nespokojenost se současnou vládou se podle průzkumů odrazí i na výsledcích nadcházejících kongresových voleb. Američané budou volit za dva týdny.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

#New York

#New York | Foto: David Vávra

Americký prezident Barack Obama ztrácí důvěru. Když na začátku roku 2009 nastoupil do úřadu a začal prosazovat finanční injekce do krizí zkoušené ekonomiky, počet lidí, kteří si mysleli, že se země ubírá správným směrem, prudce stoupl.

Jenže výsledky se nedostavují - skoro 10 procent Američanů je nezaměstnaných, statisíce rodin ztrácejí střechu nad hlavou a hospodářství se zotavuje velmi pomalu.

Podle zprůměrovaných výsledků průzkumů veřejného mínění publikovaných serverem Real Clear Politics je se směřováním země spokojených jen asi 30 procent dotázaných. Naopak 64 procent si myslí, že je Amerika na špatné cestě a situace se bude přinejmenším nějakou dobu dál zhoršovat.

Vít Pohanka, Katarína Brezovská Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme