Ministr školství začal řešit kauzu náměstka Hajna

Ministr školství Josef Dobeš začal řešit kauzu svého náměstka Kryštofa Hajna. Dnes ráno se sešel s rektorem Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích, která podala na Hajna trestní oznámení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr školství Josef Dobeš (Věci veřejné)

Ministr školství Josef Dobeš (Věci veřejné) | Foto: Tomáš Adamec

Rektor Marek Vochozka tvrdí, že se Hajn dopustil trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby a vydírání. Náměstek ministra totiž vedení školy při schůzce oznámil, že Vysoká škola technická a ekonomická má být zrušena.

Podle rektora jednal agresivně a nadřazeně. "Jsme doslova otřeseni z toho, co a jakým způsobem nám bylo na jednání panem náměstkem prezentováno," stojí v otevřeném dopise ministrovi. A zástupci školy mají za to, že se stali terčem neodůvodněného ataku motivovaného politickými tlaky a majetkovými zájmy.

Josef Dobeš vzápětí pozastavil oficiální i neoficiální aktivity spojené s touto školou do doby, než bude mít k dispozici výsledky hodnocení akreditační komise. Ministr také řekl, že se na celou kauzu dívá s politováním a nad případem přebírá osobní dohled.

Igor Maňour, Lucie Husárová 1 Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme