Ministerstvo školství se distancuje od náměstka Hajna

Ministerstvo školství se omluvilo vedení Vysoké školy technické a ekonomické v Českých Budějovicích. Současně se distancovalo od jednání svého náměstka Kryštofa Hajna. Po jednání s ministrem školství Josefem Dobešem to řekl rektor školy Marek Vochozka.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Ministr školství Josef Dobeš (Věci veřejné)

Ministr školství Josef Dobeš (Věci veřejné) | Foto: Tomáš Adamec

Hajn se podle rektora Vochozky na začátku října dopustil trestného činu zneužití pravomoci úřední osoby a vydírání. Náměstek ministra vedení školy při schůzce oznámil, že škola má být zrušena. Podle rektora jednal agresivně a nadřazeně. Zástupci školy mají za to, že se stali terčem neodůvodněného ataku motivovaného politickými tlaky a majetkovými zájmy.

Přehrát

00:00 / 00:00

O schůzce ministra Dobeše s rektorem Vochozkou informuje reportérka Petra Benešová

Ministr školství Josef Dobeš po dnešní schůzce pouze vyjádřil politování nad celou situací. Podrobněji se vyjádří až po skončení hodnocení školy akreditační komisí.

Rektor školy Marek Vochozka Radiožurnálu řekl, že škola nebude podávat trestní oznámení na ministerstvo jako na právní subjekt, trestní oznámení na náměstka Hajna ale nestáhne.

Záměr zrušit školu vznikl zřejmě ještě za vedení ministryně Miroslavy Kopicové, která nebyla s její kvalitou spokojena. Zadala proto kontrolní akreditační komisi, aby kvalitu školy zhodnotila. Výsledek šetření bude znám až na začátku listopadu.

Igor Maňour, Petra Benešová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme