Na radnici ve Zlíně se nedostane ODS ani ČSSD

Velké překvapení přinesly komunální volby ve Zlíně. Zvítězila tam suverénně TOP 09 na společné kandidátce se stranou Starostové a nezávislí. ODS i ČSSD se tak rázem ocitly v opozici. Společné prohlášení zde podepsalo už v neděli večer hned šest politických subjektů.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lídr zlínské kandidátky TOP 09 a STAN Miroslav Adámek

Lídr zlínské kandidátky TOP 09 a STAN Miroslav Adámek | Zdroj: ČTK

Dobrým předvolebním tahem TOP 09 bylo, že se vymezila proti pokračování koalice ODS a ČSSD. Straně prospěl také podpis takzvané Zlínské výzvy, ve které se vesměs pravicově orientované strany dohodly zamezit vzniku velké koalice.

Přehrát

00:00 / 00:00

Povolební vyjednávání ve Zlíně sleduje reportérka Andrea Frydrychová

Šlo o Věci veřejné, STAN, M.O.R. a Zlínské hnutí nezávislých. Včera tyto strany svůj záměr zpečetily podpisem společného prohlášení o vytvoření budoucí koalice.

Kromě těchto stran nově přibyli už jen lidovci, kteří sice byli součástí staré koalice, ale jak se nechal slyšet lídr zlínské TOP 09 a pravděpodobný příští primátor Miroslav Adámek, KDU-ČSL je stranou, které je schopná spolupracovat.

Vítěz voleb, TOP 09, spolu se stranou Starostové a nezávislí obsadí v novém zastupitelstvu 11 křesel. M.O.R. získal společně s ČSSD křesel sedm. ODS jich má šest, což je proti původním 19 velká ztráta. Svá místa tradičně získali lidovci a komunisté, shodně po třech, a dvě křesla zbyla na Věci veřejné a Zlínské hnutí nezávislých.

Ve Zlíně se dohodlo na koalici šest politických subjektů
Boj o zlínský magistrát vyhrála TOP 09
Nejstarší obyvatelka České republiky volila ve Zlínském kraji

Martin Hromádka, Andrea Kratinová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme